Publicatiedatum: 12-11-2018
Van 1 tot en met 5 oktober vond de Experience Week Connected Transport plaats. Gedurende deze week werden er 250 ritten gemaakt met in konvooi rijdende trucks van verschillende vervoerders, allen voorzien van de laatste connected technologie. Er werd verschillende technieken getest waaronder prioriteit aanvragen voor vrachtverkeer met slimme iVRI’s en real time waarschuwingen voor wegwerkzaamheden. Het was voor het eerst dat connected technologie op deze schaal in de praktijk getest werd.
Foto van weg A58 met auto's  en vrachtverkeer

Veilig en efficiƫnt
Chauffers ervoeren de testritten als veilig en efficiƫnt. Door de konvooien prioriteit te geven op de weg, verbeterde de doorstroming van het vrachtverkeer met 10-17%. Daarnaast had het bovenstaande geen tot weinig effect op de doorstroming van andere kruisende verkeer. Voor brandstofgebruik was de uitkomst ook positief. Het leverde een brandstofbesparing van 6-14% op bij een konvooi van 2 vrachtwagens. Deze voorlopige resultaten van de Experience Week Connected Transport waren dus positief.

Bekijk de terugblik