Publicatiedatum: 14-02-2019
Vrijdag 25 januari heeft een onderzoeksteam van een automobielfabrikant Helmond bezocht. Zij werken binnen de testomgeving Düsseldorf aan de use case coöperatieve verkeerslichten. Het team wilde onderzoeken of de Europese standaarden ook écht internationaal zijn. Dat bleek, want hun auto communiceerde verbazingwekkend goed met onze verkeerslichten.
Foto vanuit de auto testdag FORD 2019.jpeg

Uiteraard waren er enkele knelpunten, maar dat was ook het doel. Zo wordt de typologie van het kruispunt (het kaartbeeld) in berichtjes meegestuurd. Die is in Nederland geavanceerder dan men in Duitsland gewend is, waardoor het kaartbeeld niet goed door kwam. Daar gaan zij mee aan de slag. Verder is informatie gedeeld over de technische werking en de interpretatie van standaarden.

Het team was onder de indruk van het niveau hier in Nederland en specifiek hier in Brabant en Limburg. Verder was het erg nuttig dat zowel de overheid als de marktpartijen bij de testen aanwezig waren. Het was een leuke, leerzame en vruchtbare dag. Als de gelogde data geanalyseerd is, zullen we de resultaten samen met het onderzoeksteam bespreken en we houden elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!