Publicatiedatum: 07-05-2019
Op 6 mei werden logistieke dienstverleners en leden van partnerorganisaties bijgepraat over de plannen van het cluster Smart Logistics.
Foto van een vergaderzaal met 11 mensen

Concreet werden de aanwezigen bijgepraat over zes toepassingen die in ontwikkeling zijn:

  1. Inzet van slimme verkeerslichten
  2. Realtime terugkoppeling over bandenspanning
  3. Gebruik van overheidsdata voor een efficiënte planning en routering
  4. Gebruik van (actuele) reisdata en vermijden verkeersknelpunten
  5. Slim en veilig invoegen van vrachtverkeer
  6. Hoe je overheidsinformatie bij de chauffeur in de cabine krijgt


Data-uitwisseling

Deze toepassingen zijn allen gelinkt aan het uitwisselen van data tussen de wegbeheerder en de logistieke dienstverlener. Dit kan op verschillende wijzen gebeuren bijvoorbeeld via In-truck, planningssystemen of wegkantoplossing. Per toepassing kwamen de concrete voordelen voor chauffeur, overheid en logistieke sector aan bod.


Gastsprekers

Daarnaast kwamen ook twee gastsprekers aan het woord. Paul Swaak van Talking Logistics vertelde over het samenwerkingsverband Connected Transport Corridors, en Lóri Tavasszy van de TU Delft gaf tips over hoe je het beste kan innoveren in de praktijk. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel. De aanwezige partijen waren erg enthousiast over de plannen. Wordt vervolgd dus!  


Interesse?

Wil je meer weten over Smart Logistics of heb je interesse in deelname aan een van de toepassingen? Neem dan contact op met Janneke Nijsing via janneke@nijsing.nl

Benieuwd naar wat Smart Logistics al heeft gerealiseerd? Bekijk dan de volgende filmpjes: