Publicatiedatum: 21-05-2019
Altijd al eens een testritje in een zelfrijdende shuttle willen maken of achter het stuur van een virtuele truck willen kruipen? Dan is de Automotive Campus in Helmond op zondag 2 juni tussen 13.00u en 17.00u voor jou the place to be. Drones die pakketjes bezorgen, een Smart Driving Race, elektrische voertuigen of Virtual Reality games, … Tijdens het gratis Mobifestival ervaar je met al je zintuigen hoe het voelt om mee te werken aan de slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag en morgen.
Foto van racewagens op circuit

Horen, zien en uitproberen

Tijdens het Mobifestival test je zelf de nieuwste mobiliteitsinnovaties, kan je live demonstraties bijwonen, interactieve sessies volgen en aangeven wat jij belangrijk vindt tijdens je reis van A naar B. Blikvangers zijn onder andere de TNO trucksimulator, het ‘Hack de File-spel’ waarin je een zo lang mogelijke file moet veroorzaken door zelf achter het VR-stuur te kruipen en de Smart Driving Race die niet de snelste, maar wel de meest energiebewuste chauffeur beloont.

Raceauto

Kindercollege

Ook aan de jongste bezoekers werd gedacht. Hoogleraar aan de TU/Eindhoven Maarten Steinbuch neemt hen tijdens zijn kindercollege mee naar de toekomst van autorijden en slimme mobiliteit. Mini elektrische auto’s zorgen daarnaast voor een eerste leuke ervaring met elektrisch rijden en een kinderspeurtocht georganiseerd door de Provincie Noord-Brabant daagt de jonge detectives uit om op ontdekking te gaan in de wondere wereld van de nieuwste mobiliteitsinnovaties.

Kindercollege

Rondleiding in verkeerscentrale

Het Mobifestival biedt niet alleen de mogelijkheid op een namiddag vol interactieve sessies en interessante demo’s. Als bezoeker krijg je ook een unieke kans om rondgeleid te worden in de verkeersmanagementcentrale Zuid-Nederland die het verkeer op alle rijkswegen in de regio regelt. Experts van de verkeerscentrale geven je tijdens een halfuur durende rondleiding meer uitleg over de manier waarop de verkeerscentrale werkt, wat ze precies doen rond innovatieve mobiliteit en hoe dat invloed heeft op het huidige en toekomstige verkeersmanagement.

Startsein ITS European Congress

Het Mobifestival is ook het begin van het 13e ITS European Congress: Europa’s grootste vakbeurs met expositie en demonstraties die volledig in het teken staat van slimme mobiliteit en digitalisering van transport. Het congres vindt plaats van 3 tot 6 juni in Eindhoven en Helmond. Het volledige congresprogramma is te raadplegen via www.2019.itsineurope.com.

Meer weten over het Mobifestival?

Ontdek er alles over www.mobifestival.nl

mobifestival

Mobifestival logo