Publicatiedatum: 30-09-2020
Aan de A58 op en rondom verzorgingsplaats Kloosters, ter hoogte van Oirschot, komt in het najaar 2021 een Innovatiestrook. Op deze proeftuinlocatie worden innovaties op het gebied van infrastructuur getest en gemonitord. Het project is nu in aanbesteding; begin 2021 is de aannemer bekend.
Afbeelding Innova58 Innovatiestrook

De minister heeft de nieuwe Innovatiestrook, het startpunt van de Proeftuin InnovA58 bij Oirschot, naar voren gehaald. Belangrijk, want met deze unieke testlocatie testen we vanaf najaar 2021 slimme oplossingen. Op de Innovatiestrook Verzorgingsplaats Kloosters aan de A58 - Innov58, van maar 1400 meter, komen duurzaame innovaties samen. De teststrook , die onderdeel van is van InnovA58 -, blijft toegankelijk voor het reguliere verkeer.

 

Testen van asfalt

In het najaar van 2021 wordt gestart met het testen van vier verschillende soorten asfalt. Met natuurlijke of circulaire materialen als basis op zoek naar duurzame wegverhardingen die zo lang mogelijk meegaan. Verder gaan er bijvoorbeeld proeven plaatsvinden op het gebied van energieopwekking, slimme mobiliteit, geluidwering en verlichting.