Publicatiedatum: 07-07-2021
Brainport Bereikbaar realiseert slimme mobiliteitsprojecten in de regio Zuidoost Brabant. De partners ZO Slim Bereikbaar en SmartwayZ.NL bundelen in dit programmabureau hun krachten. In de periode 2021-2023 worden 11 samenhangende projecten uitgevoerd in verschillende woon- en werkgebieden, de stads- en dorpscentra, het buitengebied en op de corridors in Brainport.
Foto van elektrische bus in Eindhoven.jpg

Brainport Bereikbaar geeft een impuls aan de mobiliteitstransitie en zorgt ervoor dat straks veel meer reizigers gebruik maken van slimme mobiliteitsdiensten. We reizen dan minder in de spits, maken meer gebruik van de fiets en het OV en werken vaker thuis. We kiezen de slimste reis die het beste past bij de tijd en plaats waar we moeten zijn. Reizen in Brainport is toegankelijk, makkelijk en betrouwbaar. Hierdoor stijgt de reizigerstevredenheid en leefbaarheid in de Brainportregio.

 

Bouwen

De programmamanagers van Brainport Bereikbaar - Paul Veelenturf en Iwan Arts - staan voor een mooie opgave. Paul: “In Brainport zijn de ambities hoog. Door de economische groei neemt het aantal werkplekken en woningen alleen maar toe. Dat betekent ook meer verkeersbewegingen. Naast de aanpassingen aan de infrastructuur zijn slimme mobiliteitsdiensten onmisbaar om onze regio bereikbaar te houden. De afgelopen jaren is er al veel gerealiseerd en met onze partners hebben we nu een pakket aan nieuwe maatregelen bij elkaar gebracht.”

 

Krachten bundelen in 11 projecten

 “Het organiseren van uitvoeringskracht, dat is de kern van wat we doen”, aldus Iwan Arts. “We bundelen onze krachten. Want al die verschillende projecten en maatregelen zijn schakels in het mobiliteitssysteem van de toekomst. We hebben een veelbelovende start gemaakt de afgelopen periode. En na de zomer zal de reiziger in Brainport de eerste projecten op straat zien en ervaren!”

Ook in Brainport geldt dat het geheel natuurlijk meer is dan de som der delen. Diverse projectleiders gaan aan de slag met projecten op het gebied van:

 • Gedragsverandering
 • Werkgeversbenadering
 • Collectief (besloten) vervoer
 • Innovatieve vervoersconcepten
 • Mobility as a Service (MaaS)
 • Smart Logistics
 • Coöperatieve Intelligente Transport Systemen (C-ITS)
 • Slimmer fietsen
 • Regionale mobiliteitshubs
 • Regionaal verkeersmanagement
 • Data

Download hier het overzicht met informatie over de projecten en de contactgegevens van de projectleiders.

 

Meer weten?

Neem contact op met een van de programmamanagers:

Paul Veelenturf
Mail: paul.veelenturf@p2.nl
Tel: 06 29 14 45 02

Iwan Arts
Mail: iwan.arts@p2.nl
Tel: 06 55 79 45 34