Publicatiedatum: 14-06-2023
Thuiswerken is een van de alternatieven om de druk op onze wegen te verlagen. Dat bleek ook na het testen van slimme gedragsinterventies gericht op thuiswerken in Gemert-Bakel in samenwerking met Brainport Bereikbaar. Maar liefst 14% minder woon-werkverkeer met de auto werd gemeten! Het succes van de interventies wil SmartwayZ.NL verder uitrollen. Hiervoor zijn we op zoek naar drie gemeenten in Zuid-Nederland die na de zomer met deze interventies aan de slag willen gaan. Doet jouw gemeente mee?

Bij deelname faciliteert SmartwayZ.NL het project van a tot z. Deelnemende gemeenten hoeven alleen een gebied aan te wijzen om de interventies in te testen en mee te denken over de uitwerking van het project. Voor meer informatie kun je contact opnemen met gedragsexpert Rick Baggermans via gedrag@smartwayz.nl. Onderstaande video laat ter inspiratie zien hoe we samen met Brainport Bereikbaar in Gemert-Bakel te werk zijn gegaan.

 

Schrijf je snel in!

Is jouw gemeente klaar om van meer thuiswerken de norm te maken? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar gedrag@smartwayz.nl. Geef in de mail aan om welke gemeente het gaat en of je al een gebied in gedachte hebt. We nemen dan snel contact met je op. En wacht niet te lang: nog voor de zomer worden de deelnemende gemeenten gekozen en we hebben slechts ruimte voor drie projecten.