Publicatiedatum: 21-09-2023
Op woensdag 6 september kwam een groep gedreven mobiliteitsprofessionals samen in het stadhuis van Den Bosch voor de zesde editie van SmartwayZ.NL On Tour. Op de agenda stonden drie boeiende presentaties, een wandeling door het centrum met tussenstops bij slimme mobiliteitsoplossingen in het straatbeeld en een kort bezoek aan het IoT Stadslab.

De dag stond volledig in het teken van startupprogramma Mobility Lab. Mobility Lab versnelt de ontwikkeling van startups die klaar zijn om te gaan testen in de praktijk, waaronder Green Caravan en Mobility Sensing. Zij leerden ons meer over slim en schoon laden en over slimme sensoren. Wist je bijvoorbeeld dat ...

  • zo’n 60 wegdeksensoren van Mobility Sensing in het stratennetwerk van ’s-Hertogenbosch te vinden zijn?
  • iedere StreetSense sensor meer dan 250.000 meetwaardes per jaar produceert? En op deze manier een actueel beeld geeft van de verkeersstromen, wegdekcondities en temperaturen in de stad?
  • je je elektrische wagen vandaag het beste kon opladen tussen 12:00 en 15:00 om 49% CO2-emissie te besparen?

Blik in onderstaande aftermovie met ons terug op de geslaagde innovation tour door het centrum van Den Bosch. Nieuwsgierig geworden en wil je de volgende keer ook bij een SmartwayZ.NL-werkbezoek zijn? Schrijf je dan in via onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze evenementen.