Publicatiedatum: 20-02-2024
Op woensdag 28 februari organiseert SmartwayZ.NL team stadslogistiek een kennissessie met de kleinere Brabantse en Limburgse gemeenten die worstelen met de bouwopgave in hun gemeente. We willen graag horen voor welke uitdagingen u staat en wat we vanuit SmartwayZ.NL de komende jaren kunnen doen om juist de kleinere gemeenten te ondersteunen.

Bouwlogistiek in kleinere gemeenten

Het belang van bouwlogistiek in steden wordt steeds meer onderkend. Bouwen en/of renoveren in drukke gebieden, op kleine bouwplaatsen en in zero emissiezones dwingt aannemers, groothandels, bouwpersoneel en gemeentes zelf tot ingrijpende veranderingen in hun manier van werken.

Tot voor kort lag de aandacht van verschillende programma’s met name op de grote Brabantse en Limburgse gemeenten. Echter, bouwen gebeurt niet alleen in de grote gemeenten. Ook in de kleinere gemeenten ligt een uitdagende opgave en een kans om slimmer, schoner en goedkoper te bouwen.

 

Kennissessie bouwlogistiek

Op woensdag 28 februari wil SmartwayZ.NL team stadslogistiek in gesprek met de kleinere Brabantse en Limburgse gemeenten die worstelen met de bouwopgave in hun gemeente. We willen graag horen voor welke uitdagingen u staat en wat we vanuit SmartwayZ.NL de komende jaren kunnen doen om juist de kleinere gemeenten te ondersteunen.

Dit doen we aan de hand van de volgende twee stellingen:
1. Bouwopgave? In mijn gemeente zijn helemaal geen uitdagingen rondom bouw.
2. Hoe er gebouwd wordt en overlast beperkingen liggen bij de markt, daar houden we ons niet mee bezig

Aanmelden

Datum: 28 Februari
Tijd: 9:00 - 12:00 uur
Locatie: Den Bosch
Interesse, stuur een mail naar smartlogistics@smartwayz.nl

 

Over SmartwayZ.NL en team stadslogistiek

SmartwayZ.NL is het mobiliteitsprogramma in Zuid-Nederland. Als mobiliteitsprogramma werken we aan onderwerpen van voetgangersstimulering, deelmobiliteit en gebiedsontwikkeling tot aan slimme logistieke oplossingen.

Als verlengstuk van alle regio’s in Zuid-Nederland werken we de komende jaren aan het versnellen van de mobiliteitstransitie door bestaande kennis te halen en te brengen, uitvoeringskracht aan te bieden en kennis te ontwikkelen.

Op dit moment werkt team stadslogistiek aan het vormgeven van het nieuwe werkprogramma voor de komende jaren. Hierbij is het essentieel om te weten welke uitdagingen juist bij u in uw gemeente spelen. Op basis hiervan kunnen we de inzet van de regio zo effectief mogelijk houden door de aan de juiste thema’s te werken, het contact met jullie te stroomlijnen, maar ook te zorgen dat er de juiste expertise in ons programma aanwezig is.