Publicatiedatum: 16-05-2024
Op dinsdag 21 mei starten we officieel de campagne IkSwitch.nu. Om 13.00 uur trapt wethouder Frank Pubben van de gemeente Gennep samen met een bekende ex-topsportster letterlijk de campagne af. Tot dinsdag 21 mei! Je vindt ons dan aan de Markt 1 in Gennep. Wees welkom!

Van auto naar fiets

IkSwitch.nu is een overkoepelende (gedrags)campagne die automobilisten in Noord-Brabant en Limburg wil motiveren om vaker de auto te laten staan en te kiezen voor een andere manier van reizen. In eerste instantie legt de campagne de nadruk op het switchen van de auto naar de fiets.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan een kwart van de mensen op fietsafstand van het werk woont (tot 7,5 kilometer) en nog eens een kwart op e-fietsafstand (7,5 – 15 kilometer).

De campagne motiveert deze groep door in te spelen op met name de mentale winst van het fietsen.